5 bästa gratis VPN-alternativ: ändra din IP utan kostnad

Vi har testat alla de bästa gratis VPN-tjänsterna så att du kan ta ett dopp i en värld av VPN utan att betala ett öre

Vi ska vara ärliga redan från början… gratis VPN-tjänster har sina fördelar och sina nackdelar – särskilt om ditt verkliga mål är att skaffa dig den bästa VPN-tjänsten där ute. Det finns säkert gott om gratis VPN du kan ladda ner just nu som gör att du kan kryptera din trafik, stanna skymd online och ger dig tillgång till blockerade eller IP-begränsade webbplatser. Och uppenbarligen priset punkt (eller brist på dessa) är en enorm överklagande.

Men det finns också några verkliga faror med gratis VPN-tjänster värda att veta om. Den viktigaste är att de måste göra en vinst på något sätt och detta är vanligtvis inte en bra sak för slutanvändaren. Gratis Iphone VPNS tenderar att ha färre servrar, lite i vägen för kundservice och kommer med massor av tekniska problem som vanliga VPN-tjänster inte har.

För att inte nämna, hur vissa av leverantörerna tjäna pengar är att förvandla dig till en produkt som de säljer vidare till andra parter. Det innebär i huvudsak att logga in några av dina data och prygel det till människor du hellre inte ens visste att du fanns.

Gratis VPN-tjänster baserade offshore är nästan alltid mycket mindre sofistikerade än betalda sådana, och det innebär att använda en gratis tjänst för att försöka komma åt amerikanska Netflix med en VPN och liknande kan vara en extremt frustrerande upplevelse. Ibland kan det fungera, ibland kanske det inte. Och även om det gör det, kommer du att begränsas när det gäller GBs (eller ens MBs) du kan strömma i en månad.

Så vår uppriktiga råd är att inte använda en gratis VPN om det inte verkligen är för tillfällig, mycket avslappnad användning. För udda IP-hopping användningsfall, kan de arbeta. Men om du planerar att använda VPN mycket, då skulle vi starkt rekommendera att gå för en av de övergripande bästa VPN-tjänster – de är inte gratis men de är också ganska billigt i det stora tingens ordning. Med NordVPN i spetsen.