Gör en VPN mig helt anonym på nätet?

Med ett ord, nej. Men i vilken utsträckning den gör är fortfarande imponerande.

Utan ett VPN är din anslutning helt öppen, och din ISP, Café WiFi-routern, någon server längs vägen, eller en person med rätt verktyg kan titta på dina data. Med hjälp av en VPN löser många av dessa problem genom att kryptera din överföring och göra det verkar som om det är själva servern som är att göra anslutningen och inte du klicka här.

Undersök följande för att hjälpa till att avgöra omfattningen av din anonymitet.

Håller tjänsten loggar?
Den jurisdiktion enligt vilken VPN är etablerat. I vissa fall kan de vara juridiskt tvungna att föra register. Vad händer när en regering kommer att ställa frågor?
Behåller tjänsten betalningsposter? Innehåller dessa poster identifierande information?
Finns det tillräckligt med kryptering och ett säkert anslutningsprotokoll, klicka här?

Inte varje VPN kommer att skydda dig samma. Om du gör ditt val klokt, kan du ta itu med de farhågor som beskrivs ovan. Här är vår jämförelse av de bästa VPNs på marknaden för att hjälpa dig.

Principer för VPN-loggning

Loggarna en VPN håller avsevärt påverkar nivån av anonymitet och integritet du har med deras tjänst. Loggarna som en provider kan ha är:

användaraktivitet
IP-adresser
tidsstämplar för anslutning/frånkoppling
enheter som används
betalnings loggar

Alla sådana loggar gör dig till en liten bit mindre anonym eftersom din IP kan anslutas till en viss webbläsarsession som du hade. Naturligtvis binda detta till dig personligen är mycket svårt men fortfarande typ av genomförbart om någon byrå är medvetet nog.

Sammantaget desto färre loggar din leverantör scania som håller bättre, med “inga loggar” det ideala.

Var försiktig. Många tjänster uppger att du har sekretess på deras försäljningsmaterial, men du måste titta på deras integritetspolicy för att se deras finstilta och vilka uppgifter de faktiskt håller, eller de kommer att ange att deras land inte kräver datalagring men de inte uppger sin egen datalagringspolicy.

Vi har gjort forskningen för dig. Här på denna lista med det bästa VPN-tjänsterna 2019 hittar du massa bra och säkra alternativ. och deras Loggningspolicy. Checka ut när du plockar din tjänst.