Allt du behöver veta om e-cigaretter

Du försöker sluta röka, men du kan inte göra det här? Du börjar varje år med ett nyttårs resolution ” den här gången slutade jag verkligen!”och kan du inte fortsätta med det här? Läs sedan snabbt på ett alternativ som är mycket mindre skadligt än att röka en cigarett.
Vad är en e-cigarett och hur fungerar det?

En e-cigarett är en enhet som körs på batterier. I enheten förångas vätska, med en smak du väljer, elektriskt. Detta omvandlas till aerosol som inhaleras. När du använder en e-cigarett talar du om “vaping” och inte “rökning”. Du kan köpa en e-cigarett som du kan läs mera om här i tobaksaffärer, men du kan också beställa den online.
Vilka är fördelarna med en e-cigarett?

Det finns ett antal fördelar med e-cigaretter, vilket gör en e-cigarett mindre skadlig än att röka vanliga cigaretter.

E-cigaretter innehåller inga cancerframkallande tjära och hundratals andra ingredienser som är mycket skadliga för din hälsa. Dessa ingredienser är i vanliga cigaretter. Detta beror på att 4000 giftiga ämnen släpps här och med en e-cigarett som bara är en, nämligen nikotin.

Med en e-cigarett bestämmer du hur mycket nikotin du får. I e-cigaretten är en fyllning, även kallad en patron eller tank, med vätska. Du bestämmer vilken fyllning som ska sättas in och hur mycket nikotin du vill använda. På så sätt kan du gradvis minska din missbruk.

En annan fördel är att e-cigaretter som du kan Läs här, Klicka här, Se här, Vape inte producerar illaluktande rök. Det finns ingen bränning, så det finns ingen illaluktande rök. E-cigaretten producerar vattenånga genom vätskan som avdunstar i e-cigaretten. Av denna anledning kallas det vaping och ingen rökning. Detta innebär att e-cigaretter inte är en brandrisk. På så sätt blir du av med fallande askkottar på kläder som orsakar hål. När du är klar med vaping, lägg bort e-cigaretten eller lägg den i väskan.