Fördelar med en smart TV

Förstå vad smart TV är och dess potential är lätt. Det är som att föra de flesta av de tjänster som är tillgängliga från datorer och smartphones direkt in i vardagsrummet. Med tillägg av att kunna njuta av dem på en mycket stor skärm och av bra kvalitet. En smart TV kan strömma filmer och videor. Både gratis, genom applikationer, till exempel från RTVE eller YouTube, och på betalda plattformar som Netflix, Amazon Prime Video, HBO, Orange TV och andra.

Vi kan också ansluta en USB-minne eller hårddisk till TV: n för att spela våra videor och musik. Eller gör detsamma med innehållet i en dator som är ansluten till samma nätverk som TV: n, dra nytta av DLNA-streaming (en intern kommunikation mellan enheter). Slutligen, på en smart TV kan vi också cirkulera på internet tack vare de integrerade webbläsarna och genom applikationer som Skype, Facebook eller spel som Angry Birds.

En annan fördel med en smart TV är möjligheten att spela in TV-program på ett USB-minne eller en extern hårddisk från det bästa streamintjänsterna. På så sätt kan vi se dem lugnt vid en annan tidpunkt. Och titta också på programmen som sänds på internet via IPTV, både med dedikerade applikationer och via webbläsaren.