Hur farlig är vaping? Vad vi vet om dess hälsorisker

Medan mycket är fortfarande okänd, sade CDC i ett pressmeddelande på torsdag att de spårar vaping-relaterade lungskador. Organisationen sa att baserat på data, de flesta patienter som har upplevt sjukdomen har rapporterat med hjälp av e-cigarettprodukter som innehåller THC-en cannabinoid som finns i cannabis.

Dessutom, data visar att många drabbade patienter rapporterade vaping THC och nikotin, även om vissa patienter rapporterade med e-cigarettprodukter som innehåller endast nikotin.

Symtom på vaping-relaterade lungskada inkluderar hosta, andfåddhet, bröstsmärtor, illamående, kräkningar, diarré, trötthet, feber eller buksmärtor, CDC rapporterade.

Från och med nu, det finns ingen konsekvent e-cigarett eller vaping produkt som identifierats i alla vaping-relaterade sjukdomar fall, https://vape.se förklarade. Det finns också inte en enda produkt eller substans “slutgiltigt kopplade till lungsjukdom hos patienter,” CDC noterade.

På fredagen rapporterade Reuters att den amerikanska utredningen av livshotande lungsjukdom har funnit att många patienter hade “fickor av olja täppa upp celler som ansvarar för att ta bort orenheter i lungorna.”

Forskarna försöker bestämma var oljan kom ifrån.